Julkaistu 18.11.2022

Haemme elintarvikehuollon johtavaa varautumisasiantuntijaa

Haemme elintarvikehuollon johtavaa varautumisasiantuntijaa elintarvikehuoltotiimiin.

Työskentelet varautumisen suunnittelu ja ohjelmatoiminta -yksikössä ja toimit elintarvikehuoltotiimin vastaavana. Huolehdit tiimityön koordinoimisesta, toiminnallisesta ohjaamisesta ja toiminnan yhteensovittamisesta tiimissä.

Tiimivastaavan roolin lisäksi tehtäväkenttäsi elintarvikehuollon varautumisen osalta on monitahoinen. Vastuullasi on muun muassa riskikohtaisten varautumisen suunnitelmien ylläpitäminen ja niiden koordinointi elintarvikehuollossa yhdessä tiimin kanssa. Ohjaat ja yhteensovitat toimialan operatiivisia huoltovarmuuden kehittämistoimenpiteitä Huoltovarmuuskeskuksessa ja ohjaat ja seuraat alan sektori- ja poolikohtaista toimintaa huoltovarmuusorganisaatiossa. Tehtävään kuuluu myös elintarvikehuollon materiaalihallintaa ja sen kehittämistä.

Työympäristösi on verkostomainen ja monialainen. Teet tiivistä yhteistyötä huoltovarmuustoimien toimeenpano -yksikön kanssa ja osallistut huoltovarmuuden tilannekuvatyöhön yhdessä tutkimus- ja analyysiosaston kanssa. Keskeisiä yhteistyökumppaneitasi sidosryhmissä ovat elintarvikealan toimijat ja ohjaavat ministeriöt, Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus. Tehtävään kuuluu myös kansainvälistä yhteistyötä.

Tehtävä on vakituinen ja työ edellyttää matkustusvalmiutta erityisesti kotimaassa.

Toivomme sinulta

Työtehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää laajaa elintarvikeketjun- ja päivittäistavarakaupan tuntemusta ja kokemusta vaativista asiantuntijatehtävistä tai päällikkötehtävistä. Sinulla on tehtävää tukeva ylempi korkeakoulututkinto. Sinulla on tuntemusta elintarvikealan materiaalisesta varautumisesta mielellään myös kaupallisesta näkökulmasta. Kokemus projektijohtamisesta ja/tai ohjelmatyöstä on tehtävässä eduksi. Arvostamme laajoja verkostoja ja yhteyksiä elintarvikehuollon alalla kansallisesti ja kansainvälisesti. Tehtävään etsittävällä laaja-alaisella osaajalla on merkittävä osa edellä mainitusta osaamisesta jo hallussa, mutta motivaatio ja kyky oppia on tärkeässä roolissa täydennettäessä osaamispohjaa.

Toimintatavoiltasi olet systemaattinen, analyyttinen ja hahmotat laajoja kokonaisuuksia. Sinulla on hyvät kommunikointi-, neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot sekä hyvät esiintymistaidot. Olet innokas tiimipelaaja ja kannustat tiimiäsi hyviin suorituksiin elintarvikehuollon laaja-alaisessa tehtäväkentässä. Tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa sekä sujuvaa englantia, ruotsin kielen taito on eduksi.

Tarjoamme sinulle

Huoltovarmuuskeskus on kehittyvä asiantuntijatalo, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 70 eri alojen osaajaa. Teemme merkityksellistä työtä sitoutuneesti ja pitkäjänteisesti. Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset käyttämään asiantuntemustasi yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Tarjoamme sinulle dynaamisen työyhteisön ja kilpailukykyiset työsuhde-edut. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa ja työskentelemme hybridimallilla siinä määrin kuin työtehtävät sen mahdollistavat.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksessa varautumisen suunnittelu- ja ohjelmajohtamisen yksikön johtaja Jarna Hartikainen, puh. 029 505 ​1022 (puhelinaika 22.11.2022 klo 9-10) ja MPS:n konsultti Irene Turakainen puh. 020 746 9457 (puhelinaika 23.11 klo 13-14).

Täytä hakulomake MPS:n rekrytointisivulla 4.12.2022 mennessä ja liitä mukaan palkkatoiveesi, CV ja hakemuksesi.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.