Julkaistu 26.04.2021

Haemme kansainvälisten asioiden asiantuntijaa

Kansainvälisten asioiden asiantuntijana osallistut Huoltovarmuuskeskuksen kansainvälisten suhteiden ja yhteistyön koordinointiin sekä kehittämiseen. Pääset työssäsi tulkitsemaan ja vertailemaan Suomen huoltovarmuusmallia muihin varautumisen malleihin sekä teemoihin kansainvälisesti. Tehtävä on uusi asiantuntijatason tehtävä, joka sijoittuu Huoltovarmuuskeskuksen suunnittelu- ja analyysiosastolle.

Koordinoit EU- ja pohjoismaista yhteistyötä ja osallistut yhteistyösuhteiden toteuttamisen substanssityöhön. Seuraat erityisesti EU:n kriittisten toimijoiden resilienssiä koskevaa direktiiviä ja osallistut vaikutusten arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös osallistuminen huoltovarmuuden kansainvälisen tilannekuvan tuottamiseen. Osallistut erilaisiin yhteistyöprojekteihin kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Raportoit ja tuotat kokonaiskuvaa kansainvälisestä yhteistyön kentästä. Osallistut kansainvälisiin työryhmiin monikeskisen yhteistyön puitteissa. Osallistut myös erilaisten kansainvälisten kokousten ja vierailujen järjestelyihin sekä valmistelutyöhön.

Teet työtäsi itsenäisesti, mutta myös osana tiimiä. Lähimpiä sidosryhmiä ovat kansainväliset kumppanit, eri ministeriöt, Ulkopoliittinen Instituutti sekä muut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan osallistuvat tahot.

Hakemallamme henkilöllä on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Voit olla urasi alkuvaiheessa tai sinulla voi olla jo enemmän kokemusta. Sinulla on vähintään kaksi vuotta työkokemusta ja työn tai opintojen kautta hankittua kansainvälistä kokemusta. Sinulla on hyvä tuntemus kansainvälisestä politiikasta ja kansainvälisten organisaatioiden toiminnasta. Eduksi katsotaan kokemus EU-työskentelystä ja varautumiseen liittyvien rakenteiden tuntemuksesta. Olet toimintatavaltasi itseohjautuva, hahmotat kokonaisuuksia ja hallitset ajankäyttösi. Olet ulospäinsuuntautunut ja esiintymiskykyinen. Sinulla on hyvät yhteistyötaidot ja toimit sujuvasti myös monikulttuurisessa verkottuneessa ympäristössä. Pärjäät sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä. Vahva ruotsin kielen osaaminen on etu tässä tehtävässä.

Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän. Tehtävässä on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia kokemusta, tietoa ja kontakteja kansainvälisestä yhteistyöstä huoltovarmuuden, kansallisen turvallisuuden ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Tehtävä on vakituinen ja työpaikkasi sijaitsee keskeisellä sijainnilla Helsingin ydinkeskustassa. Työ edellyttää matkustusvalmiutta.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksen Suunnittelu- ja analyysiosaston va. johtaja Katri Liekkilä puh. 029 505 1007 (puhelinaika: to 29.4.2021 klo 9.00-10.00) sekä MPS:n konsultti Irene Turakainen puh. 020 746 9457 (puhelinaika: ke 5.5.2021 klo 9-10)

Täytä hakulomake mps:n sivulla palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV 9.5.2021 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.