Julkaistu 20.09.2021

Haemme poolisihteeriä Maakuljetuspooliin

Maakuljetuspooli on huoltovarmuusorganisaatioon kuuluva maanteiden ja rautateiden tavara- ja henkilökuljetusten varautumiseen ja toimintavarmuuden edistämiseen myös häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa tähtäävä organisaatio.

Tehtävänäsi on suunnitella, valmistella ja organisoida logistiikka-alan huoltovarmuuden kehittämistä yhdessä Maakuljetuspoolin ja Huoltovarmuuskeskuksen ohjauksessa. Työhön sisältyy toiminnan organisointia ja kehittämistä, koulutusten suunnittelua ja toteutusta sekä viestintää yrityksille ja sidosryhmille. Työhön kuuluu oleellisena osana myös projektien ohjausta, toimintavarmuuden tukemista yrityksissä sekä viranomais- ja järjestöyhteystyötä. Nyt käynnissä olevassa Logistiikka 2030 -ohjelmassa tehtävänäsi on koordinoida tähän liittyviä projekteja.

Toimit tehtävässäsi maakuljetuspoolin poolisihteerinä kehittäen yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen yhteysjäsenien ja verkostojen kanssa alan varautumis- ja valmiustyötä. Kokoat yhteen työryhmiä, joissa olet käynnistämässä innovaatiotoimintaa ja kehittämishankkeita sekä hallinnoit verkostoja, jotka ohjaavat projekteja. Sidosryhmäsi ovat mm. logistiikka-alan liitot, viranomaiset ja alan keskeiset yritykset. Työtä tehdään verkostomaisessa ja laaja-alaisessa toimintaympäristössä.

Tehtävä on vakinainen ja työsuhde solmitaan Linja-autoliiton kanssa. Toimit kokeneemman poolisihteerin työparina, tavoitteena siirtyä vähitellen hoitamaan tehtävää kokonaisvaltaisesti nykyisen poolisihteerin eläköityessä arviolta kahden vuoden kuluessa.

Toivomme sinulta

Sinulla on tehtävää tukeva ylempi korkeakoulututkinto, monipuolinen ja usean vuoden kokemus logistiikka-alasta, alan yritysliiketoiminnasta ja jatkuvuudenhallinnasta. Omaat hyvät viestintä- ja esiintymistaidot ja osaat tuottaa esitysmateriaaleja sekä kirjallisia materiaaleja. Arvostamme maaliikenteen kokemusta laajemmin sekä johtamiskokemusta. Meri- ja ilmaliikenteen tuntemus on eduksi.

Olet toimintatavaltasi itseohjautuva ja sinulla on vahva halu kehittää osaamistasi. Hahmotat hyvin kokonaisuuksia ja olet luonteeltasi näkemyksellinen kehittäjä, mutta sinulla on lisäksi vahva toimeenpano- ja organisointikyky myös rutiiniasioissa sekä pitkäjänteinen työskentelyote. Olet taitava verkostojen rakentaja ja sinulla on kyky motivoida ja innostaa ihmisiä. Erinomainen suomen kielen ja sujuva englannin kielen taito ovat tehtävässä välttämättömiä – ruotsin kielen taito on eduksi.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle näköalapaikan logistiikka-alalle sekä yhteiskunnallisesti merkittävän, strategisen ja monipuolisen työn. Työ on hyvin itsenäistä, laaja-alaista ja vastuullista ja sinulla on mahdollisuus vaikuttaa työsi sisältöön. Työpaikkasi sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Linja-autoliiton tiloissa Töölössä.

Tehtävä alkaa 1.12.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa Linja-autoliiton toimitusjohtaja Mika Mäkilä 24.9. klo: 13.00-14.00, p. 040 060 6750 sekä MPS:n konsultti Irene Turakainen 29.9. klo: 9:00-10:00, p. 020 746 9457.

Täytä MPS:n verkkosivuilla hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV:si ja hakemuksesi 3.10.2021 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.