Julkaistu 14.01.2022

Haemme projektitutkijaa pohjoismaisen yhteistyön toteuttamiseen

Projektitutkija osallistuu yhteisprojekteihin, joissa kartoitetaan kansainvälisiä arvo- ja toimitusketjuja pohjoismaisessa kontekstissa erikseen määritetyiltä toimintasektoreilta. Kyseessä on vuoden kestävä määräaikaisuus. Projektissasi suuntaat ensisijaisesti katseesi elintarvikesektorin saatavuus- ja toimitusketjujen tarkasteluun huoltovarmuusnäkökulmasta kolmen Pohjoismaan osalta. Lisäksi osallistut toisen osallistujamaan vetämän yhteistyöprojektin toteuttamiseen.

Ensisijaisessa projektissasi vastaat yhteisen tutkimusraportin laatimisesta ja koostamisesta. Tehtäviisi kuuluvat muun muassa haastattelujen, tapaamisten sekä kirjallisten kyselyjen suunnittelu ja toteuttaminen, tiedonkeruu sekä tulosten analysointi ja koostaminen.

Osallistut pohjoismaisen projektin ohjausryhmän ja projektiryhmän tapaamisiin. Lähimpiä sidosryhmiäsi ovat Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) asiantuntijat ja muiden osallistujamaiden (Ruotsi, Norja) projektiryhmien jäsenet ja tutkijat. Myös Huoltovarmuusorganisaatio (HVO), viranomais- ja kansainväliset kumppanit sekä tutkimuslaitokset ja korkeakoulut ovat tärkeitä sidosryhmiäsi. Tehtävä sijoittuu organisatorisesti HVK:n Suunnittelu- ja analyysiosastolle ja raportoit työssäsi osaston johtajalle.

Hakemallamme henkilöllä on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi yhteiskunta-, kauppa- tai elintarviketieteissä. Tunnet ja ymmärrät hyvin varautumisen, resilienssin ja siviilivalmiuden haasteet yhteiskunnan toimivuuden näkökulmasta. Sinulla on kokemusta käytännöntason tutkimus- ja analyysityöstä, haastattelujen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä projektien läpiviennistä.

Kansainvälinen arvo- ja toimitusketjujen tuntemus, elintarvikesektorin tuntemus sekä julkisen sektorin ja yksityisen sektorin välisen yhteistyön tuntemus luetaan eduksi.

Olet luonteeltasi itseohjautuva, analyyttinen ja hahmotat laajoja kokonaisuuksia. Olet kokenut kirjoittaja ja kirjoitat sujuvasti tekstiä. Olet yhteistyökykyinen ja viestit selkeästi. Suomen ja englannin kielen osaaminen tulisi olla sujuvaa ja ruotsin kielen taito on ehdottomasti eduksi. Erilaisten tilastollisten työkalujen hallinta luetaan eduksi.

Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset oppimaan ja kehittymään huoltovarmuuden kansainvälisten ulottuvuuksien parissa sekä kriittisten toimintojen analyysien teossa. Työpaikkasi sijaitsee keskeisellä sijainnilla Helsingin ydinkeskustassa.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antavat:

• Huoltovarmuuskeskuksen suunnittelu- ja analyysiosaston johtaja Axel Hagelstam puh. 040 541 5750 (puhelinajat arkipäivisin klo 12–13) tai axel.hagelstam@nesa.fi

• MPS:n konsultti Irene Turakainen puh. 020 746 9457 (puhelinaika 24.1. klo 14–15).

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV ja hakemuksesi 30.1.2021 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.