Julkaistu 01.08.2022

Haemme yksikön johtajaa, huoltovarmuustoimien toimeenpano

Huoltovarmuuskeskus hakee vakituiseen työsuhteeseen Yksikön johtajaa, huoltovarmuustoimien toimeenpano

Vastaamaan Huoltovarmuuskeskuksen materiaalisen varautumisen ja pooliyhteistyön sekä kehittämistoimenpiteiden toteuttamisen kokonaisuuksista.

Yksikönjohtajana vastaat siitä, että huoltovarmuustoimien toimeenpanoa toteutetaan määrätietoisesti ja että yhteistyö on saumatonta Huoltovarmuuskeskuksen varautumisen suunnitteluyksikön sekä muiden tahojen kanssa. Toiminta yksikössä keskittyy projekteihin ja kaupallisiin kysymyksiin liittyen varmuusvarastoihin sekä hyvin projektimaiseen toimintaan osana Huoltovarmuuskeskuksen ohjelmatoimintaa. Päivittäisen johtamisen lisäksi tehtäviisi kuuluu yhteistyö useiden sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Johtajana toimit operatiivisen osaston johtoryhmässä. Raportoit työssäsi operatiivisen osaston johtajalle ja toimit n. 25 asiantuntijan lähijohtajana ja esihenkilönä.

Toivomme sinulta

Johtajalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Odotamme vankkaa kokemusta muutosten ja verkostojen johtamisesta sekä asiantuntijoiden esihenkilönä toimisesta. Ymmärrät hyvin erilaisia toimialoja aikaisemman monipuolisen kokemuksesi kautta ja olet tottunut työskentelemään laajasti eri alojen ammattilaisten kanssa. Kykenet rakentamaan tiimityöskentelyä ja viemään läpi laajojakin kokonaisuuksia sekä tukemaan omalla persoonallasi eri toimialojen asiantuntijoiden työtä välillä haastavissakin tilanteissa. Edellytämme vankkaa kokemusta projektien johtamisesta (esim. logistiikka ja varastointi) sekä ymmärrystä materiaalihallinnasta. Tunnet mahdollisesti myös huoltovarmuustyötä. Sinulla on hyvät yhteydet elinkeinoelämään sekä kykyä työskennellä monialaisessa verkostossa. Sinulla on erinomaiset yhteistyö-, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot. Tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa sekä sujuvaa englantia, ruotsin kielen taito on eduksi.

Tarjoamme sinulle

Huoltovarmuuskeskus on kehittyvä asiantuntijatalo, jossa työskentelee tällä hetkellä n. 70 eri alojen osaajaa. Lokakuun lopussa uudistamme organisaatiotamme ja siinä yhteydessä Huoltovarmuuskeskukseen perustetaan operatiivinen osasto, joka vastaa Huoltovarmuuskeskuksen kansallisen tason varautumistoimenpiteistä sekä yhteensovittaa niitä Huoltovarmuusorganisaation toimintaan. Osasto koostuu kolmesta yksiköstä, jotka ovat varautumisen suunnittelu ja ohjelmajohtaminen, huoltovarmuustoimien toimeenpano sekä pooli- ja sidosryhmätyö.

Teemme merkityksellistä työtä sitoutuneesti ja pitkäjänteisesti. Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset käyttämään asiantuntemustasi yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Tarjoamme sinulle sympaattisen työyhteisön ja kilpailukykyiset työsuhde-edut. Toimistomme sijaitsee keskeisellä sijainnilla Helsingin ydinkeskustassa ja työskentelemme hybridimallilla.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksessa johtaja Jaakko Pekki, puh. ​029 505 1015 (tavoitettavissa 9.8.2022 klo 08.00–09.30) sekä MPS:n konsultti Irene Turakainen, puh 020 746 9457 (tavoitettavissa 9.8.2022 klo 14–15).

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV:si 14.8.2022 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään laajamuotoinen turvallisuusselvitys.

Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Missionamme on huolehtia yhdessä yrityselämän, kolmannen sektorin ja viranomaistahojen kanssa siitä, että myös kriisitilanteissa yhteiskunta toimii ja elämä jatkuu mahdollisimman häiriöttä.

Huoltovarmuustoimien toimeenpanoyksikössä hoidetaan huoltovarmuustoimien ja siihen liittyvien kehittämistoimenpiteiden toimeenpanoa, kuten materiaalisen varautumisen ja varmuusvarastointijärjestelmän ylläpitoa ja siihen liittyviä operatiivisia toimenpiteitä. Yksikössä toteutetaan myös huoltovarmuuden eri kehittämisprojekteja sekä käytännön yhteistyötä pooleihin. Lisäksi yksikkö vastaa ohjelmien ja niihin liittyvien projektien koordinoimisesta sekä toimeenpanosta.