Julkaistu 20.05.2021

Kampanja muistuttaa: Suomessa on luotettavat vaalit – Käytä ääntäsi

Oikeusministeriön, Huoltovarmuuskeskuksen ja valtioneuvoston kanslian yhteinen viestintäkampanja käynnistyy tänään teemalla: Suomessa on luotettavat vaalit – Käytä ääntäsi. Tarkoituksena on torjua mahdollista vaaleihin liittyvää disinformaatiota ja kannustaa käyttämään äänioikeuttaan. Muistutamme medialukutaidosta ja ohjaamme luotettavan viranomaistiedon äärelle.

− Luotettavat vaalit on erittäin merkityksellinen asia suomalaisen yhteiskunnan toiminnan varmistamisessa. On tärkeää, että suomalaiset voivat turvallisesti käyttää äänioikeuttaan ja he löytävät äänestyspäätöstä tehdessään luotettavan tiedon äärelle. Olemme yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa turvaamassa tätä asiaa, toteaa johtaja Jaakko Pekki Huoltovarmuuskeskuksesta.

Viestintäkampanja näkyy televisiossa, radiossa, verkossa ja printtimediassa. Sen kasvoina on eri yleisöille tuttuja henkilöitä: toimittaja Pirjo Nuotio, hyväntekijä Heikki Hursti Laupeudentyö ry:stä, näyttelijä Sara Parikka ja koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Kuntavaalien alle sijoittuva kampanja kannustaa käyttämään demokraattista oikeutta äänestää vaaleissa sekä rohkaisee keskustelemaan, osallistumaan ja antamaan tilaa toisten mielipiteille. Kampanja myös muistuttaa terveysturvallisuudesta äänestettäessä. Kampanjan suunnittelu aloitettiin tammikuussa.

Kampanja on kaksikielinen, ja siinä käytetään lisäksi englantia sekä yleisimmin Suomessa puhuttuja vieraita kieliä.

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 13.6. Ennakkoäänestysaika Suomessa on 26.5. – 8.6.

Oikeusministeriön tiedote

Tietoa kuntavaaleista: vaalit.fi