Julkaistu 02.02.2024

Varaudu Varautumispäivään

Valtakunnallista Varautumispäivää vietetään 7.2. Päivän teema on ”Varautuminen on yhteispeliä”. Teema tuo esille viranomaisten ja kansalaisten roolit varautumisessa sekä muistuttaa siitä, että ihmisillä on oma vastuu kotitaloutensa varautumisesta mahdollisuuksiensa mukaan.

Varautumispäivään voi osallistua jakamalla omassa organisaatiossa tai sosiaalisessa mediassa tietoa varautumisesta. Valmiit somemateriaalit löydät SPEKin Varautumispäivä-sivulta

Varautumispäivä muistuttaa varautumisen merkityksestä ja kannustaa jokaista tekemään konkreettisia tekoja oman varautumisensa eteen. Varautumispäivä on 7.2., koska viranomaisten ja järjestöjen yhteinen suositus on, että jokaisen kotitalouden tulisi olla varautunut vähintään 72 tunnin ajaksi.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) järjestää Varautumispäivän yhteistyössä Kuntaliiton ja Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) kanssa.

#varautumispäivä näkyy somessa

Varautumispäivä näkyy sosiaalisessa mediassa ja osassa kirjastoista. Lisäksi kunnille on lähetetty Kuntaliiton malli siitä, miten kunta voi viestiä varautumisesta verkkosivuillaan. Päivän julkaisut löytyvät sosiaalisesta mediasta tunnisteella #varautumispäivä.

SPEK koordinoi 72 tuntia -varautumissuositusta, jota rahoittaa Huoltovarmuuskeskus.

Lue lisää:

Varautumisohjeet saatavilla 112 Suomi -sovelluksesta