HVO Extranet

Huoltovarmuuskeskuksen uusiksi osastonjohtajiksi Jaakko Pekki ja Rain Mutka

Huoltovarmuuskeskuksen hallitus on nimittänyt HVK:lle kaksi uutta osastonjohtajaa. Perustuotanto-osaston johtajana aloittaa 1.9. KTM Jaakko Pekki. Hallintojohtajaksi valittiin OTK Rain Mutka, joka aloittaa tehtävässä myöhemmin sovittavana aikana.

Perustuotanto-osastolle kuuluu suomalaisen ruoka- ja vesihuollon, terveydenhuollon ja kriittisen teollisuuden huoltovarmuus ja sen kehittäminen. Perustuotanto-osasto vastaa myös elinkeinoelämän alueellisesta varautumisyhteistyöstä sekä kuntien varautumisen tukemisesta.

Jaakko Pekki toimii tällä hetkellä valmiusasiamiehenä ja erityisasiantuntijana samalla osastolla. Hän on työskennellyt Huoltovarmuuskeskuksessa noin viisi vuotta, tehtävänään mm. HVK:n alueellisen toiminnan johtaminen sekä kuntiin liittyvä yhteistoiminta. Koronatilanteessa Pekillä on ollut koordinoiva rooli, kun päivittäistavarakauppa- ja elintarvikealan yritykset ovat yhdessä ministeriöiden kanssa turvanneet elintarvikehuollon toimintaa. Pekillä on vahva tausta projektien johtajana ja pelastusalan päällikkötehtävissä.

Hallintojohtajan vastuulla on mm. Huoltovarmuuskeskuksen talous-, laki- ja henkilöstöasiat sekä näiden kehittäminen.

Rain Mutka siirtyy HVK:n palvelukseen konsulttiyhtiö KPMG:ltä. Huoltovarmuuskeskus on hänelle tuttu, sillä hän on johtanut viime kuukaudet huhtikuussa perustettua HVK:n suojainhankintayksikköä. Yksikkö toimii koronakriisin ajan ja sen tehtäviin kuuluu suojainten hankinta ja kansallisen tilannekuvan ylläpitäminen suojainten varasto- ja toimitustilanteesta. Rain Mutka on toiminut aiemmin myös esimerkiksi hallintopäällikkönä Helsingin kaupungin liikennelaitoksella.

– Olen erittäin tyytyväinen, että HVK:n johtoryhmä saadaan näiden nimitysten myötä täyteen vahvuuteen. Jaakolla ja Rainilla on erinomaiset valmiudet rakentaa yhdessä muun johtoryhmän kanssa HVK:n toimintakykyä eteenpäin, kehittävällä otteella. Nimitykset osoittavat myös, että HVK:n sisällä on vahvaa osaamista ja kehittymisen edellytyksiä, sanoo toimitusjohtaja Janne Känkänen.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Janne Känkänen, puh. 029 505 1012
Perustuotanto-osaston johtaja (1.9. alkaen) Jaakko Pekki, puh. 029 505 1015
Hallintojohtaja (aloituspäivä sovitaan myöhemmin) Rain Mutka, puh. 050 559 1905