HVO Extranet

Huoltovarmuuskeskuksen yhteistyöverkosto laajenee – Finlayson mukaan suojavarusteiden hankintaan

Huoltovarmuuskeskus (HVK) ja Finlayson ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen suojavarusteiden hankkimiseksi Suomen sosiaali- ja terveydenhoidon käyttöön. Sopimus laajentaa HVK:n jo aiemmin aloittamaa yhteistyötä suomalaisten yritysten kanssa koronapandemian aikana.

Sopimuksen mukaan Finlayson toimittaa Kiinasta kertakäyttöisiä kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia HVK:lle. Toimitukset sisältävät yli 60 miljoonaa suojainta, jotka Finlayson hankkii ja kuljettaa Suomeen. Ennen sopimuksen allekirjoitusta hankinnasta tehtiin perusteelliset taustaselvitykset ja kaupallinen arvio HVK:n normaalin hankintakäytännön mukaan.

– Olemme iloisia Finlaysonin tehokkaasta ja avoimesta yhteistyöstä suojavarusteiden hankinnassa. Saimme kaikki tarvittavat asiakirjat ja tuotenäytteet todella nopeasti ja Finlaysonin tiimi oli erittäin sitoutuneesti mukana hankinnan toteuttamisessa. HVK pitää erittäin arvokkaana sitä yhteistyötä, mitä suomalaisten Kiinassa toimivien yritysten kanssa on suojavarusteiden saatavuuden parantamisessa saatu aikaan, kiittelee HVK:n suojavarusteiden hankintayksikön johtaja Rain Mutka.

– 200-vuotias kodintekstiilivalmistaja Finlayson toteuttaa kaupan voittoa tavoittelematta osallistuakseen koronan vastaiseen taisteluun, sanoo Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen.

Ensimmäinen erä kiireellisimmin tarvittavia suojaimia saapuu lentorahtina Suomeen lähiaikoina ja loput meriteitse loka-marraskuun aikana. Suojaimet ovat CE-merkittyjä ja ne jaetaan tarpeen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön STM:n jakeluohjeiden mukaisesti.

Huoltovarmuuskeskus siirtyy syksyn aikana suojavarusteiden hankinnassa suorahankinnoista kilpai-lutuksiin. Hansel käynnisti markkinavuoropuhelun tavarantoimittajien kanssa eilen eli 27.8.2020.

Lisätietoja:

Rain Mutka, HVK:n suojavarusteiden hankintayksikön johtaja, puh. 050 559 1905

Linkkejä HVK:n yritysyhteistyöhön liittyviin tiedotteisiin:

Huoltovarmuuskeskus ja UPM yhteistyöhön suojainvarusteiden hankinnassa

Huoltovarmuuskeskus ja Hansel luovat suojavarusteille dynaamisen kilpailutuksen