Pahasti poikki – varautumisen teemapäivä

PAHASTI POIKKI – VARAUTUMISEN TEEMAPÄIVÄ
Kuopion torilla 26.8.2017 klo 9 -14

Kuopion kaupunki, Kuopion Vesi, Kuopion Sähköverkko Oy sekä Savon Voima Verkko Oy järjestävät yhteistyössä Pahasti poikki – varautumisen teemapäivän lauantaina 26.8.2017 klo 9 – 14. Tapahtuma on osa Kuopio Juhlii ja Elonkorjuu -tapahtumaa.  Samana viikonloppuna vietetään koko Suomessa myös valtakunnallista Suomi 100 Yhdessä-viikonloppua.

Varautumisen teemapäivässä opastetaan asukkaita varautumaan esimerkiksi pitkiin sähkökatkoihin.

Pahasti poikki -infopisteessä on esillä kotivara-tavaroita, joita pitäisi löytyä kaikista kodeista.  Kotivara on osa omatoimista varautumista. Pitkän sähkökatkon varalle kodeissa tulee olla valmiiksi hankittuna välttämättömiä elintarvikkeita, tavaroita ja lääkkeitä, joilla asukkaat selviävät useita päiviä tai jopa viikon ilman ulkopuolista apua.

 

Jäätyvä 2017 -yhteistoimintaharjoitus

Pahasti poikki -tapahtuma on osa Pohjois-Savossa lokakuussa järjestettävää yhteistoimintaharjoitusta. Harjoitustilanteena on vakavan sääilmiön jälkeinen laaja-alueinen ja pitkäkestoinen sähkön kanta- ja jakeluverkon häiriö.

Varsinainen harjoitus kestää kaksi päivää, mutta harjoituksen suunnittelu aloitettiin jo kaksi vuotta sitten.  Harjoituksen valmisteluvaiheessa on tehty laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Yksi keskeinen tavoite onkin yhteistyön kehittäminen ja yhteisten menettelytapojen ja välineiden löytäminen häiriötilanteiden tunnistamiseen ja häiriötilanteissa toimimiseen.

Harjoitukseen osallistuvat Huoltovarmuuskeskus, kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj, Puolustusvoimat, Siilinjärven kunta, Kuopion kaupunki, Savon Voima Verkko Oy, Kuopion Sähköverkko Oy sekä pelastuslaitos.

Pahasti poikki -tapahtuma ja Jäätyvä 2017 –harjoitus tukevat valtakunnallista yhdessä tekemisen teemaa.

Lisätietoja:

Pahasti poikki –teemapäivä

Viestintäpäällikkö Raija Korhonen, Kuopion kaupunki, 044 718 2086, raija.korhonen(at)kuopio.fi

Johtaja Minna Vierimaa, Savon Voima Oy, 044 723 7222, minna.vierimaa(at)savonvoima.fi.

Jäätyvä 2017

Voimajärjestelmäasiamies Petri Nieminen, Huoltovarmuuskeskus, 029 505 1060, petri.nieminen@nesa.fi

Valvomopäällikkö Arto Pahkin, Fingrid Oyj, 0400 756 146, arto.pahkin@fingrid.fi

Projektipäällikkö Harri Forsberg, 0440 177 664, harri.forsberg(at)espl.fi