Perustuotanto-osasto (HVK)

Perustuotanto-osasto vastaa Huoltovarmuuskeskuksessa elintarvikehuoltoon, terveydenhuoltoon ja kriittiseen teollisuustuotantoon kuuluvista alueista.

Elintarvikealalla perustuotanto-osaston toimialaan kuuluu elintarvikkeiden saatavuuteen liittyvä varautuminen. Osaston keskeinen tehtävä on tukea ja koordinoida huoltovarmuusorganisaation elintarvikesektorin ja sen toimialaan kuuluvien poolien toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä varautumistoimenpiteitä, joilla varmistetaan maatalouden, elintarviketeollisuuden, kaupan sekä joukkoruokailun toimintaedellytysten turvaamista kaikissa olosuhteissa.

Osaston vastuualueella on energiatuotteita lukuun ottamatta kaikki muu huoltovarmuutta tukeva varmuus-, turva- ja velvoitevarastointi. Keskeisimpiä varastoitavia tuotteita elintarvikealalla ovat vilja, siemenvilja, nurmikasvin siemenet, rehun raaka-ainekomponenteista valkuainen sekä torjunta-aineet ja typpilannoitetuotannossa tarvittava ammoniakki. Eläinlääkkeet kuuluvat lääkkeiden velvoitevarastoinnin piiriin.

Jäsen

Jyrki Hakola
Johtaja, perustuotanto-osasto
Huoltovarmuuskeskus


Jäsen

Riku Juhola
Valmiusasiamies
Huoltovarmuuskeskus


Yhteyshenkilö

Jäsen

Emmi Laaksonen
Toimitusjohtajan assistentti
Huoltovarmuuskeskus

Yhteystiedot

Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48A
00100 Helsinki


Jäsen

Juha Mantila
Valmiusasiamies
Huoltovarmuuskeskus


Yhteyshenkilö

Jäsen

Jaakko Pekki
Valmiusasiamies
Huoltovarmuuskeskus

Yhteystiedot

Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki


Jäsen

Soili Suvanto
Tuoteryhmäpäällikkö
Huoltovarmuuskeskus


Jäsen

Jaana Toivanen
Johdon assistentti (vanhempainvapaalla)
Huoltovarmuuskeskus