Terveydenhuoltopooli

Terveydenhuoltopooli on sopijaosapuolten ja viranomaisten yhteistyöelin. Poolin toiminta perustuu Huoltovarmuuskeskuksen, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS), Lääketeollisuus ry:n, Sailab ry:n sekä Apteekkitavaratukkukauppiaat ry:n väliseen sopimukseen. Poolin muodostavat sitä johtava poolitoimikunta, poolin toimisto ja alan yritykset.

Poolin tehtävänä on hoitaa selvitys-, suunnittelu ja järjestelytehtävät, jotka ovat tarpeen terveydenhuollon materiaalisen huoltovarmuuden ja sen edellyttämien logististen toimintojen varmistamiseksi sekä normaaliajan vakavissa häiriötilanteissa että poikkeusoloissa.

Pooli muodostaa oman toimialansa huoltovarmuuden tilannekuvan ja tekee esityksiä tarvittavien kehittämishankkeiden toimeenpanosta. Pooli tekee riskikartoituksia ja laatii alan yleiset valmiussuunnitelmat. Lisäksi pooli ohjaa terveydenhuoltoa palvelevaa yritys- ja toimipaikkakohtaista valmius- ja jatkuvuussuunnittelua ja varautumista järjestäen valmiuskoulutusta, seminaareja ja harjoituksia.

Yhteyshenkilö

Huoltovarmuuskeskuksen yhteysjäsen

Riku Juhola
Valmiusasiamies
Huoltovarmuuskeskus

Yhteystiedot

Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki


Yhteyshenkilö

Sihteeri

Mervi Savolainen
Projektipäällikkö
Sailab ry

Yhteystiedot

Sailab ry
PL 150
00250 HELSINKI

Matkapuhelin +358 (0)40 5437608
Fax +358 (0)9 43156105

Yhteyshenkilö

Puheenjohtaja

Aaro Toivonen
Turvallisuuspäällikkö- ja valmiusjohtaja
HUS Kuntayhtymä

Yhteystiedot

HUS Kuntayhtymä
PL 440
00029 HUS