Julkaistu 10.05.2023

Huoltovarmuuden yleistilannekuva osoittaa pulan osaajista useilla aloilla

Huoltovarmuuden yleistilannekuva on pysynyt vakaana edellisen kuukauden aikana. Heikentynyt suhdanne ja osaavan työvoiman heikko saatavuus vaikuttavat useisiin toimialoihin, mutta huoltovarmuuteen vaikutukset ovat vähäisiä. Lääkkeiden saatavuudessa häiriöt jatkuvat.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) kokoaa yhdessä Huoltovarmuusorganisaation (HVO) kanssa huoltovarmuuden yleistilannekuvaa elinkeinoelämän ja maan hallituksen päätöksenteon tueksi.

Tilannekuvaraportti pitää sisällään yleiskuvan eri toimialojen toimintakyvystä ja niiden mahdollisista haasteista. Huoltovarmuuden yleistilannekuva tarkastelee toimintaympäristön haasteita useista näkökulmista. Alkuvuodesta 2023 lähtien tilannekuva tuotetaan kerran kuukaudessa.

HVK julkaisee lyhyen yhteenvedon tilannekuvakatsauksesta. Yksityiskohtaiset toimialatiedot ovat turvaluokiteltuja, eivätkä näin ollen julkisia.

Tilannekuva 8.5: Koulutetusta terveydenhuollon henkilöstöstä on pulaa

Yleistilannekuvan mukaan terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden saatavuus on hiljalleen parantumassa. Lääkkeiden saatavuudessa on sen sijaan runsaasti häiriöitä. Lisäksi terveydenhuollon koulutuksen saaneen henkilöstön saatavuus on pysynyt vaikeana. Kesälomakausi tulee todennäköisesti heikentämään tilannetta resurssien osalta.

Lue edellinen Huoltovarmuuden yleistilannekuva (11.4.2023)